Wat is haarpigmentatie

Wanneer u kiest voor haarpigmentatie, worden minuscule puntjes met natuurlijke pigmenten vlak onder het huidoppervlak op het hoofd aangebracht. De kleur wordt zorgvuldig afgestemd op uw natuurlijke haarkleur. Zo lijkt het net alsof er haar stoppels groeien, of er wordt een vollere haardichtheid gesuggereerd dan in werkelijkheid is. Het verschil met uw eigen haar is niet te zien.

Touch-ups haarpigmentatie

Omdat de pigmenten geleidelijk aan door het lichaam wordt afgebroken, raden we aan om na een periode van ongeveer ander half jaar terug te komen voor een opfrisbeurt van uw haarpigmentatie. Dan kunnen ook eventuele veranderingen meteen in uw haarsituatie aangepast worden. Tijdens de touch-up, die gemiddeld een uur per zone duurt, worden nieuwe pigmenten geplaatst. Deze opfrisbeurt kost € 110,- euro per zone.

Haarpigmentatie – ook wel Micro Haar Pigmentatie (MHP) genoemd – is geschikt voor iedereen en voor elke haarkleur, met uitzondering van wit of grijs. Het is dus ook geschikt voor mannen en vrouwen die een kort kapsel voller willen laten lijken of voor mensen die lijden aan Alopecia Areata. Uw adviseur van permanent beauty beantwoordt graag al uw vragen.

Over de behandeling

Het is vooral geen tatoeage, maar omdat de inkt minder diep wordt geplaatst blijft de pigment ongeveer twee jaar vooraleer deze door het lichaam wordt afgebroken alsook vervaagt deze niet naar blauw. Ook is de inkt hypoallergeen en zitten er alleen natuurlijke pigmenten in. De inkt bevat dus geen zware metalen zoals lood, nikkel of ijzeroxide. Bij ons wordt u ontvangen in een luxe, ontspannen omgeving.

Onze ervaren pigmentatiespecialist brengt met een pigmentatie pen de pigment aan in de bovenste huidlaag, zodat stoppels worden gesimuleerd. Dat kan een beetje gevoelig zijn, maar is minder pijnlijk dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. De MHP-behandeling heeft ongeveer twee jaar resultaat afhankelijk van de huidtype.